علت آبدار و بي مزه بودن ميوه ها و سبزيجات گلخانه اي چیست؟

توليد در گلخانه ها اغلب تحت شرايط كمبود نور و رطوبت بالا و تجمع عناصر غذايي صورت مي گيرد در اين شرايط ميوه ها درشت تر شده و جذب آب در ميوه زياد مي شود و اصطلاحاً آب كشيدگي ميوه بالاتر مي رود و ميوه ها آبكي مي شوند و بدليل رقيق شدن قندهاي داخل آن طعم شيرين آنها كاهش مي يابد.

گلخانه :
شرايط محيط گلخانه از جمله مصرف كودهاي نيتروژني (ازته) و كمبود نور(تابش مستقيم خورشيد) باعث تجمع نيتروژن در بافت هاي ميوه مي شود. همانطور كه مي دانيم نيتروژن از اجزاي مهم پروتئين ها و پروتئين ها از تركيبات مهم رنگريزه ها(رنگدانه ها) هستند كه باعث رنگ در ميوه ها مي شود.
مثلا ؛ رنگ قرمز توت فرنگي بدليل وجود همين عنصر مي باشد. نيتروژن باعث بي مزه شدن ميوه ها مي شود. ازطرفي تجمع آن در بافت هاي ميوه ها و سبزيجات باعث ايجاد بيماري در انسان بخصوص سرطان دستگاه گوارش مي شود.

توصیه های مهم
1. از مصرف سیب زمینی و پیاز بزرگ تر از حد معمول، به دلیل زیاد بودن نیترات آن، خودداری فرمائید.
2. از مصرف سیب درختی و خیار که شکل زیبایی دارد خودداری كنيد. سیب درختی و خیار غیر متعارف بهتر است.
3. در مصرف خربزه دقت فرمائید که از زمان سم پاشی آن 20 روز گذشته باشد.
4. ترک خوردگی و شکاف در سیب زمینی، یکی از عوامل مصرف بیش از اندازه کود است، پس لازم است در انتخاب سیب زمینی دقت كنيم.
5. از پیازهایی استفاده كنيد که فشردگی برگ های آن زیاد باشد و جوانه انتهاییِ سبز نداشته باشد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *