رژیم “گیاه‌خواری” احتمال سکته مغزی را افزایش می‌دهد!

محققان به‌تازگی دریافتند که افرادی که در رژیم غذایی خود به‌طور کلی از گوشت پرهیز می‌کنند،‌ بیشتر در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند!

1398062014385017318371774

مطالعات جدید محققان نشان می‌دهند “گیاه‌خواری” احتمال سکته مغزی را افزایش می‌دهد.

نتایج یک پژوهش جدید، نقاط ضعف و قوت رژیم فاقد گوشت را نمایان کرده است؛ محققان به‌تازگی دریافته‌اند که افرادی که در رژیم غذایی خود، به‌کلی از گوشت پرهیز می‌کنند،‌ بیشتر در معرض خطر سکته مغزی قرار دارند.

در حالی که کسانی که از گوشت استفاده می‌کنند، احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی در آنها بیشتر است.

گیاه‌خواری در سالهای گذشته از محبوبیت رو به رشدی در جهان برخوردار بوده است؛ بخشی از این محبوبیت، به‌خاطر فواید آن برای سلامتی همچنین نگرانی‌ها برای محیط زیست و حقوق حیوانات بوده است.

سایت “هلث لاین” که به اخبار حوزه سلامت می‌پردازد، در تازه‌ترین گزارش خود به مسئله رژیم غذایی گیاه‌خواری پرداخته است؛ طبق نتایج به‌دست‌آمده، گیاه‌خواران و کسانی که در رژیم غذایی خود تنها از گوشت ماهی استفاده می‌کنند، نسبت به کسانی که گوشت می‌خورند کمتر به بیماری قلبی دچار می‌شوند اما گیاه‌خواران 20 درصد بیشتر در معرض خطر سکته مغزی هستند.

این نوع سکته مغزی که به سکته “هموراژیک” معروف است، به‌علت پارگی یک رگ خونی ضعیف‌شده در مغز رخ می‌دهد؛ به‌گفته دکتر “سانکارا” عصب‌شناس و عضو تیم تحقیقات تندرستی تگزاس، عوامل مشترک این سکته می‌تواند فشار خون بالا، پارگی بر اثر انقباض مغز یا پارگی یک رگ خونی در مغز باشد؛ سانکارا توضیح می‌دهد که این نوع از سکته نسبت به سکته‌های ناشی از نارسایی و لختگی خون، آسیب بیشتری به مغز وارد می‌کند و احتمال خطر خطر مرگ بر اثر این نوع سکته بیشتر است.

بر اساس نتایج به‌دست‌آمده از آخرین تحقیق، اگرچه سطح کلسترول پایین از بیماری قلبی پیشگیری می‌کند اما کلسترول بسیار پایین، خطر بروز سکته مغزی از نوع هموراژیک را افزایش می‌دهد؛ رژیم‌های گیاه‌خواری فاقد برخی مواد غذایی مورد نیاز بدن است؛ این رژیم‌ها، فرد را در معرض کمبود ویتامین‌های B-12‌ ،D و سایر مواد مغذی قرار می‌دهند که می‌تواند منجر به بیماری‌های عصبی و سکته شود.

گوشت چگونه به سلامت مغز کمک می‌کند؟

مغز انسان یک عضو بسیار چرب بدن است و حدود 60 درصد مغز از چربی است که 20 درصد این چربی از یک ماده خاص به‌نام “دوکوساهگزانوئیک اسید” ــ DHA، یک اسید چرب امگا3 ــ تشکیل شده است؛ وظایف حیاتی این ماده عبارتند از: تشکیل یک غلاف چربی برای محافظت از رشته‌ها و سلولهای عصبی، حفظ لایه بین مغز و خون همچنین رشد “کورتکس” مغز که بخش تفکرات را شامل می‌شود.

بدون دوکوساهگزانوئیک، اتصالات پیچیده مغزی برای تمرکز کردن و توانایی حل مسئله به‌درستی شکل نمی‌گیرند و غذاهای گیاهی این ماده را ندارند؛ برای برخورداری از سلامتی مطلوب و رشد مناسب، مغز به دوکوساهگزادوئیک نیاز دارد که این ماده تنها در “گوشت قرمز” یافت می‌شود.

برای گیاه‌خواران بسیار حیاتی است که بدانند اسید چرب موجود در گیاهان همچون لوبیاقرمز و تخم کتان، “آلفالینولیک اسید” نام دارد و برای بدن بسیار دشوار است تا آن را به دوکوساهگزانوئیک تبدیل کند.

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1398/06/22/2094364

پاسخ دهید